Lesaanbod

 

Danskriebels, algemene dansvorming


Deftig als een prinses, eng als een tijger, vlug als een muisje, balancerend als een koorddanser.

In de balletlessen wordt er gedanst op zowel prachtige (bijna sprookjesachtige) muziek als op de vrolijke eigentijdse muziek zoals K3, Kinderen voor Kinderen, etc. Spelenderwijs raken de peuters en kleuters vertrouwd met de beginselen van dans en ballet. Bewegen en fantasie zit in elk mens en dus ook in kinderen. Jonge kinderen ontdekken de wereld heel actief en beweeglijk; fantasie is daarom in de balletles essentieel. Elk lesblok is in een thema gegoten, waardoor de fantasie voortdurend geprikkeld wordt en er wordt aangesloten bij de leefwereld van de kinderen. Bovendien wordt er veel met materialen gedanst (bv. kroontjes, sjaaltjes, slingers, doeken en lintstokjes). Op deze manier krijgen de peuters en kleuters de kans op hun eigen en ongedwongen manier te ontdekken wat dans voor hen betekent. De laatste 10 minuten van elke balletles besteden we aan het leren van een dans op een hip liedje van K3. Het ontwikkelen van een goede motoriek, coördinatie, muzikaliteit en het ontwikkelen van sociale aspecten (samenwerken, samen dingen bedenken en uitvoeren) zijn essentiële kenmerken van de les, waarbij het maken van plezier uiteraard voorop staat!!

danskriebels:                                      peuters vanaf 3 jaar
algemene dansvorming 1:               kleuters groep 1
algemene dansvorming 2:               kleuters groep 2Klassiek ballet   (kinderen)

Klassiek ballet is niet alleen erg mooi, maar ook ontzettend hip! Het is een goede basis voor iedereen die graag danst. De afwisseling tussen het aanleren van danspassen met de hierbij behorende coördinatie en lichaamshouding met momenten waarop aandacht besteed wordt aan dansexpressie en aan het zelf bedenken en maken van dans zorgen voor een gevarieerde les waarin kinderen steeds verder uitgedaagd worden. Met klassiek ballet kun je op elke leeftijd beginnen en is er in verschillende niveaus waarin je telkens voortborduurt op hetgeen je in het voorafgaande niveau geleerd hebt. Vanaf de lessen klassiek ballet wordt er voor het eerst aan de balletbarre gedanst en vanaf klassiek ballet niveau 2 kunnen kinderen die dit leuk vinden een aanvullende techniekles per week volgen. In deze les wordt hard gewerkt aan het ontwikkelen van een goede ballettechniek, kracht en souplesse. Dit is belangrijk om zodra kinderen hier aan toe zijn op spitzen te kunnen leren dansen.

klassiek ballet niveau 1 - deel 1:   groep 3
klassiek ballet niveau 1 - deel 2:   groep 4
klassiek ballet niveau 2 - deel 1:   groep 5
klassiek ballet niveau 2 - deel 2:   groep 6
klassiek ballet niveau 3 - deel 1:   groep 7
klassiek ballet niveau 3 - deel 2:   groep 8
klassiek ballet niveau 4              :  middelbare school


Klassiek ballet   (volwassenen)

Klassiek ballet voor volwassenen is een les voor iedereen die klassiek ballet leuk vindt en met deze dansvorm of wil beginnen 
of voor diegenen die al eens "op ballet" gezeten hebben en de draad weer willen oppakken. We starten met een warming-up, waarna we zowel aan de barre als in het midden van de zaal klassieke oefeningen zullen dansen. We dansen vervolgens combinaties over de diagonaal en leren een choreografie. Na 60 minuten dans sluiten we de les af met 15 minuten vloeroefeningen: spierversterkende oefeningen, buikspieroefeningen en stretches. Wat kunt u verwachten van de les? 
- Ontspannende gezellige sfeer in de les 
- Duidelijke uitleg en veel individuele aandacht
- Betere houding, betere souplesse van de rug en gewrichten 
- Lesniveau wordt afgestemd op het niveau van de groep
- Geen kledingvoorschriften 
- Geen verplichte optredens! 


 Modernjazz   (kinderen)
 
In de lessen modernjazz komen elementen uit de moderne dans en de jazz dans samen; de organische bewegegingsstijl uit de moderne dans wordt gecombineerd met de 'groove' uit de jazzdans. Modernjazz is inspannend en expressief. De les begint altijd met een warming-up om alle spieren los te maken. Daarna werken we aan de jazz- en moderne danstechniek door middel van oefeningen en bewegingen op de plek, op de grond en door de ruimte. De belangrijkste kenmerken van de jazztechniek zijn ritme, coördinatie, isolaties en heup- en bekkenbewegingen. In het laatste gedeelte van de les gebruiken we de behandelde techniek voor het instuderen van een danscombinatie.

modernjazz niveau 1:                   groep 3/ 4      
modernjazz niveau 2:                   groep 5/ 6
modernjazz niveau 3:                   groep 7/ 8
modernjazz niveau 4:                   middelbare school
 

Modernjazz   (volwassenen)

Bij modernjazz gaat de voldoening van het dansen hand in hand met lichaamstraining en dansplezier. Kracht, souplesse, coördinatie en uithoudingsvermogen worden sterk verbeterd. In modernjazz zijn elementen terug te vinden van verschillende dansstijlen, bijvoorbeeld de techniek van klassieke dans, het ritme en de stijl van pop/jazz en moderne dans. Met een gedegen techniek worden diverse dansbewegingen en kwaliteiten aangeleerd. In het tweede deel van de les worden alle combinaties en bewegingselementen tot een dans samengesmolten. Na 60 minuten dans sluiten we de les af met 15 minuten vloeroefeningen: spierversterkende oefeningen, buikspieroefeningen en stretches. Wat kunt u verwachten van de les? 
- Ontspannende gezellige sfeer in de les 
- Duidelijke uitleg en veel individuele aandacht
- Betere houding, betere souplesse van de rug en gewrichten 
- Lesniveau wordt afgestemd op het niveau van de groep
- Geen kledingvoorschriften 
- Geen verplichte optredens!